Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 september, 2024 - 21:39Uppdaterad: måndag, 16 september, 2024 - 21:51

Fortsatt het debatt om avdrag: “Att ni inte har en bättre plan än Jönssonligan”

Det var ord och inga visor under dag tre i debatten om sjukdomskostnadsavdraget. Diskussionen bordlades och fortsätter därför på onsdag. 

Det var precis som tidigare avsaknaden av kompensatoriska åtgärder som stod i centrum. Kritik som lantrådet Katrin Sjögren (Lib) beskrev som befogad.

Wille Valve (MSÅ) var en av dem som uppmanade landskapsregeringen att dra tillbaka förslaget. Han tryckte också på hur ett slopande slår mot ESB-klienter och privata vårdgivare.

– Att ni inte har någon bättre plan än Jönssonligan på hur de drabbade grupperna ska kompenseras, sa han.  

Mycket av debatten kretsade kring en mejlväxling från den 12 mars mellan en tjänsteman från landskapet och Skatteförvaltningen där landskapsregeringens planer framgår. Stellan Egeland (Ob) ifrågasatte varför man under dessa månader inte hunnit ta fram några kompensatoriska åtgärder. Katrin Sjögren svarade att det är någonting man arbetar med men att utredningar behövs. 

– När det gäller riktade socialpolitiska åtgärder behöver man ha torrt på fötterna, sa hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »