Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 september, 2024 - 16:51
  • Magnus Ronsenqvist. Foto: Amira Boughdiri

Cancerpatient om hotet mot flyget: "Tröttande att fara med båt"

Landskapsregeringen måste lösa situationen kring Åboflyget, säger en av de cancerpatienter som dagligen använder sig av linjen. 

– De måste lösa det. I dag kan man sova hemma på Åland och flyga till Åbo över dagen för behandling, säger han. 

Amapola som flyger under namnet Populair har meddelat att de vill sluta flyga mellan Mariehamn och Åbo då verksamheten inte är lönsam. Mellan fem och tio personer åker varje vardag med flyget till Åbo för behandling. De flesta som nyttjar linjen har cancer i någon form och är helt beroende av flygtrafiken. Magnus Rosenqvist behandlas för en tumör i ryggen. Han får sin sista behandling i dag och tror att en vardag med båtresor hade varit jobbig. 

– Nog skulle det funka men det tar längre tid och kanske är mera tröttande att fara med båt och bo i lägenhet, säger han. 

Infrastrukturministern Camilla Gunell (S) säger till Ålands Radio att landskapsregeringen gör vad den kan men att man ännu inte har en lösning. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »