Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juni, 2024 - 06:15Uppdaterad: måndag, 17 juni, 2024 - 17:18
  • Ingrid Zetterman och Anders Adlercreutz. Foto: LR

Adlercreutz valdes till SFP:s partiordförande

I helgen höll Svenska Folkpartiet, SFP, partidagar och valde Anders Adlercreutz till ny ordförande efter Anna-Maja Henriksson. 

På plats fanns också åländska politikerna Annika Hambrudd, Ingrid Zetterman och Wille Valve

– Det är viktigt för Åland att ha goda kontakter med systerpartierna. Dessutom skapar den här typen av möten goda möjligheter att också informellt föra fram frågor som är viktiga för Åland, säger vicelantrådet Annika Hambrudd i ett pressmeddelande. 

Den åländska delegationen lyfte också det goda samarbetet mellan SFP och Åland gällande arbetet i EU. Den nyvalda partiordförande och EU-minister Anders Adlercreutz säger att han är glad över det goda samarbetet mellan samarbetspartierna på Åland och Svenska folkpartiet.  

– EU har en allt större inverkan på vår vardag och en stor del av vår lagstiftning härstammar från EU. Vi ska tillsammans se till att bevakningen av Ålandsfrågorna på EU-nivå fungerar i praktiken, säger Anders Adlercreutz 
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »