Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 mars, 2023 - 15:11Uppdaterad: fredag, 24 mars, 2023 - 17:11
  • Allwind slutar sälja el. Arkivbild.

Allwinds slutar sälja el till kunder

Från och med maj i år säljer Allwinds ab inte längre el till kunder, enligt ett brev som skickats ut till kunder i veckan. 

I framtiden kommer Allwinds att fokusera på service, drift och underhåll av vindkraftverk. Allwinds hänvisar sina nuvarande kunder till Mariehamns energi och Ålands elandelslag.  

I brevet skriver Allwinds ställföreträdande vd Anna-Karin Salmén att det är på grund av en omstrukturering i bolaget som elförsäljningen nu avslutas. 

Trygve Eriksson som är styrelseordförande i Allwinds säger i en kommentar till Ålands Radio att det är ett gammalt beslut som skulle ha verkställts i fjol.
- Beslutet fattades på grund av den turbulens och den risk det innebär för ett litet bolag att syssla med den typen av verksamhet. Vi vill serva vindkraftsparker och satsa på den verksamheten, säger Trygve Eriksson.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »