Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 mars, 2023 - 05:45Uppdaterad: fredag, 24 mars, 2023 - 07:29

Ansökan till vindkraftsutbildning är öppnad - “Finns ett stort behov av arbetskraft”

Nu är ansökan till vuxenutbildningen inom vindkraftsteknik vid Ålands gymnasium öppen. 
- Vi tar in max 20 elever och jag blir förvånad om vi inte fyller de platserna. Det finns ett stort behov av arbetskraft inom området, säger Henrik Lindqvist som fungerar som planerare för utbildningen. 

Landskapsregeringen gav Ålands yrkesgymnasium i uppdrag att ordna utbildningen “Yrkesexamen inom maskinhantering och underhåll” med inriktning på vindkraftsteknik. 

Ansökningsperioden inleddes den 10 mars och pågår till den 10 april. Utbildningen börjar i september i år och pågår till december 2024. 

- Det finns stora planer på att bygga vindkraftsparker runtom på Åland, att satsa på en utbildning är absolut i tiden. Det är viktigt att vi har kompetent och behörig personal som kan utföra underhåll på vindkraftverk, säger rektor Gitte Holmström vid Ålands yrkesgymnasium. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »