Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2019 - 17:02Uppdaterad: torsdag, 1 oktober, 2020 - 10:52
  • Undervisningsminister Tony Asumaa betonar att det är mycket viktigt att den blivande rektorn och kommande vd:n har rätt kompetens. Foto Cecilia Ekströmer

Bolagiseringen av Högskolan på Åland går framåt

Bolagiseringen av Högskolan på Åland går framåt och landskapsregeringen presenterade i dag sitt förslag till bolagiseringslag.

-När allt är på plats och alla avtal är skrivna då kan vi anta lagen om bolagisering på Åland, säger utbildningsminister Tony Asumaa.

Det är först när lagen är på plats som Högskolan på Åland kan bli ett bolag rent juridiskt. Efter det skall det tillsättas en styrelse.

-En mycket kompetent styrelse är a och o i det här sammanhanget och även hos rektorn som kommer att vara vd för det här bolaget måste rätt kompetens finnas,

säger Tony Asumaa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »