Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 september, 2024 - 11:49Uppdaterad: fredag, 6 september, 2024 - 11:51
  • Det behövs inte fler daghem i Mariehamn, visar en ny beredning. Arkivfoto.

Stadsstyrelsen vill inte gå vidare med dagisbyggplaner i Strandnäs 

Just nu finns det inget behov av fler barnomsorgsplatser i Mariehamn och ett nytt daghem i Strandnäs behövs inte.

Det konstateras en ny beredning som förvaltningen gjort på stadsfullmäktiges uppmaning.

Staden har lagt drygt 270 000 euro på att planera ett nytt dagis i norra Mariehamn men kalkylerna har visat att bygget skulle bli väldigt dyrt, närmare sex miljoner euro, och nu visar den nya beredningen också att man redan har tillräckligt med platser inom barnomsorgen.

Stadsstyrelsen tog del av beredningen i går och Nina Fellman (S) understödd av partikollegan Alyssa Bittner-Gibbs föreslog att ärendet skulle skickas till bildningsnämnden för utlåtande. De övriga fem i stadsstyrelsen ansåg att beredningen kunde skickas direkt till fullmäktige för kännedom och att ärendet kan avslutas. I klartext, att ett nytt dagis inte bör byggas.

Stadsstyrelsens ordförande Michele Ferrari (Lib), är medveten om att det just i norra Mariehamn är brist på platser, men han säger att barnantalet minskar framöver och att man annars kan titta på om någon av stadens befintliga fastigheter kunde användas för barnomsorg i framtiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »