Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 december, 2022 - 05:59Uppdaterad: torsdag, 1 december, 2022 - 07:47
  • Föglöbor hinner inte till tidig avgång med m/s Eckerö efter årsskiftet. Arkivbild.

Föglöbor hinner inte till Eckeröavgång

Boende på Föglö kommer efter årsskiftet inte att hinna till Eckerölinjens morgonavgång.

Eckerölinjen planerar som vi berättat förut att ändra i turlistan så att morgonavgången från Berghamn tidigareläggs till klockan 08.00 istället för 08.30.

Kommunstyrelsen i Föglö skickade med anledning av planerna en anhållan till Eckerölinjen om att ompröva turlistebeslutet, och i anhållan skriver man att föglöbor omöjligt kan hinna till färjan om den avgår klockan 08.00. Första turen från Föglö med m/s Skarven avgår klockan 06.30 vilket innebär att det tar till klockan 07.55 innan föglöborna är i Berghamn.

- Bäst skulle det vara om turlistan skulle kunna kvarstå som för närvarande, men skulle båten gå klockan 08.15 skulle det vara möjligt att hinna i tid vid normalt väglag, skrev kommunstyrelsen i sin anhållan.
Eckerölinjen återkom till Föglö i början av förra månaden och meddelade då att det inte är möjligt att ompröva beslutet om turlistan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »