Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 januari, 2018 - 05:46

Jurmotrafik kritiseras

En person kritiserar i ett e-postmeddelande till landskapsregeringen beredningen av skärgårdstrafikens turlistor.

 Personen framför bland annat att de boende på Jurmo blev utlovade en bättre trafik för flera år sedan och nu undrar personen vad som hänt.
Landskapsregeringen har antecknat skrivelsen till kännedom och förmedlat

den till Brändö kommun. I beslutet skriver landskapsregeringen att man rekommenderar att medborgare som har förändringsförslag gällande turlistan vänder sig till trafiknämnder eller motsvarande i sin egen kommun.

Ifråga om den förbättrade trafik till Jurmo som var aktuell för ett antal år sedan genom förkortning av färjpasset och övergång till en linstyrd färja, konstaterar landskapsregeringen att projektet lades ner på grund av att byggkostnaderna var högre än väntat samt att motståndet mot projektet var stort.
Personen skriver också att entreprenören på linjen mellan Åva och Jurmo helst ligger stilla för att spara bränsle. Landskapsregeringen svarar att det är landskapet som står för bränslekostnaden på samtliga färjor i skärgårdstrafiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »