Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 juni, 2022 - 15:14Uppdaterad: fredag, 17 juni, 2022 - 17:27
  • Elhybridfärjan som aldrig byggdes. Arkivfoto: Landskapsregeringen.

Konsortiet lättat, men inte överlyckligt

- Jag är otroligt lättad men inte överlycklig. Det hade ju inte behövt gå så här långt.

Så säger Tomas Lindqvist som är vd för rederiet Ansgar och företrädare för det industrikonsortium som skulle bygga elhybridfärjan som landskapsregeringen beställde och sedan avbeställde. I går dömde tingsrätten landskapsregeringen för att ha begått avtalsbrott när man hävde avtalet om färjan, och till att betala 10,5 miljoner euro plus ränta i skadestånd till konsortiet.

– Vi har alltid ansett att vi har rätt till det här och det är ju glädjande att tingsrätten gått på våran linje punkt efter punkt, säger Tomas Lindqvist.

Han säger dock att konsortiet hellre hade kört sin elfärja än suttit i rättssalen.
– Vi gav ju också tidigt ett förlikningsbud på åtta miljoner för att slippa domstolsprocesser men det fick vi ju aldrig ens ett svar på, säger han.

Rättelse: Så här sade lantrådet i torsdagens intervju i Åland idag: ”Nu har vi fått en dom från tingsrätten, den ska vi processa, vi ska analysera den, och sedan så kommer vi med största sannolikhet, jag säger inte att vi kommer att göra det, men vi kommer med största sannolikhet att ta det till nästa instans". Inget annat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »