Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 maj, 2024 - 21:00Uppdaterad: tisdag, 7 maj, 2024 - 09:47
  • Marine Holm Johansson är inte orolig. Foto: Marcus Boman

Landshövdingen om de ryska hoten: “Händer det något får vi veta” 

Under början av veckan har medier, både i Sverige, Finland och på Europeiska kontinenten rapporterat om hot från Ryssland. 

Det handlar om uppgifter från flera Europeiska underrättelsetjänster om att Ryssland ska planera sabotage mot viktig infrastruktur i Europa. Statsminister Petteri Orpo bekräftade igår på en presskonferens till Svenska Yle att också Finland tagit emot uppgifterna, men sade samtidigt att han inte var överraskad och att dylika hot är “normala” från ryskt håll. 

Under måndagen meddelade Ryssland också att man kommer att genomföra prov med så kallade taktiska kärnvapen, något bland annat Sveriges Radio rapporterade om

Landshövding Marine Holm-Johansson har läst om hoten i media, men inte blivit kontaktad av myndigheterna, och manar därför till lugn. 

– Om det händer något som ger anledning till förhöjd beredskap, så får vi veta, säger hon.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »