Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 juni, 2022 - 16:14Uppdaterad: fredag, 17 juni, 2022 - 16:16
  • Lumparland vill ha en ringled. Arkivfoto.

Lumparland vill ha ringled

Kommunstyrelsen i Lumparland ska i augusti tillsätta en arbetsgrupp som får fundera på hur man kan förlänga vandrings- och terrängcykelleden som i dag går mellan Lumparby och Skag så den blir en ringled runt Lumparland.

Idrottsföreningen LUIA har nyligen röjt upp och förbättrat den befintliga leden så att den är farbar. Kommunstyrelsen ger kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att ta fram fyra skyltar för att märka ut leden, tekniska nämnden får sätta upp dem.

På kommunstyrelsens senaste möte diskuterade man också landskapsregeringens lagförslag om förtidsröstning för väljare utanför Åland. Lumparland anser att det är bra att landskapet frångått idén om internetröstning, man understöder attförtidsröstning per brev görs till landskapsregeringen istället för till de kommunala centralvalnämnderna och man tycker förslaget om att ordna förtidsröstning på allmänna ställen utanför Åland är positivt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »