Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 maj, 2024 - 06:10Uppdaterad: onsdag, 8 maj, 2024 - 06:30
  • Anna Törnroos-Remes. Foto: Tomas Tornefjell
  • Sonja Salovius-Laurén. Foto: Tomas Tornefjell
  • Jolanda Lindsén. Foto: Tomas Tornefjell

Miljö- och marinbiologer samlas på Åland

Ett 30-tal miljö- och marinbiologer från Åbo Akademi befinner sig på Husö biologiska station för sina årliga seminariedagar för att diskutera aktuell forskning som har en nära koppling till den åländska naturen och havsmiljön.

Anna Törnroos-Remes som är biträdande professor inom miljö- och marinbiologi säger att diskussionerna till stor del handlar om Åbo Akademis nya spetsenhet Centret för hållbar havsvetenskap, som är ett 5 år långt tvärvetenskapligt projekt där man bland annat fokuserar på hur man bättre kan inkludera såväl skydd som nyttjande av biologisk mångfald i samhällets hållbarhetsomställning. Docent Sonja Salovius-Laurén som är forskare i marinbiologi vid Åbo Akademi lyfter fram den nyligen publicerade slutrapporten för projektet ÅlandSeaMap. Projektet som utgör grunden för den pågående förbättringen av det marina skyddsområdesnätverket på Åland har bland annat lett till att områden med höga naturvärden runt Kökar och norra Brändö kommer att nå skyddsstatus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »