Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 juni, 2023 - 12:14Uppdaterad: söndag, 4 juni, 2023 - 18:41

Mopedförare misstänkt för grovt rattfylleri - många böter i trafiken

En mopedförare misstänks för bland annat grovt rattfylleri efter en avkörning i Saltvik i lördags, det meddelar polisen som även delat ut mängder med böter för trafikbrott under de senaste dygnen.

Polisen fick ett samtal om en mopedförare som kört av vägen i Saltvik under lördagskvällen. Föraren blåste över gränsen för grovt rattfylleri och misstänks även för äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning.

Under de senaste dygnen har polisen delat ut böter till fordonsförare som bland annat kört för fort, haft för dåliga däck på bilen, kört obesiktigade fordon samt transporterat för många personer i sitt fordon.

Dessutom greps en person efter att ha gått ombord på en privat båt. Personen misstänks även för straffbart bruk av narkotika, innehav av inbrottsverktyg på allmän plats samt tredska mot polis. Det upprättades en anmälan om en misstänkt misshandel under fredagskvällen efter att två personer hamnat i slagsmål med varandra.

Polisen grep även en person som betett sig hotfullt på en förplägningsrörelse och inte avlägsnat sig trots upprepade uppmaningar från personalen. En kraftigt berusad person greps efter att personen inte kunnat ta vara på sig själv och en person bötfälldes efter att ha spelat hög musik i ett bostadsområde mitt i natten.

 

 

 

Natten till söndag bötfälldes en person för ordningsförseelse då denne mitt i natten störde den allmänna ordningen genom att spela hög musik i bostadsområde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »