Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 maj, 2024 - 13:29Uppdaterad: måndag, 6 maj, 2024 - 14:04

Nu är det dags att kontrollera deklarationen

I morgon tisdag den 7 maj är den första dagen av tre att kontrollera den förhandsifyllda skattedeklarationen. 

I hela landet är det cirka 1,5 miljoner löntagare och pensionärer som har just 7 maj som sista dag för att kontrollera att uppgifterna är rätt. Om uppgifterna stämmer behöver man inte göra något. Om det saknas inkomster eller avdrag i den förhandsifyllda ska man deklarera dem senast på sin utsatta dag.  

Lön-, förmåns- och pensionstagare har tre olika utsatta dagar för skattedeklarationen i maj, den 7 maj, den 14 maj och den 21 maj. Den egna utsatta dagen visas i MinSkatt och i den förhandsifyllda skattedeklarationen. Tisdagen den 14 maj är den utsatta dagen för den största gruppen, nästan två miljoner lön- och pensionstagare. Cirka 1,6 miljoner personer har sin utsatta dag den 21 maj. 

Skatteförvaltningen påminner om att man inte ska gå in på MinSkatt via länkar eftersom det kan vara försök till bedrägerier. Rekommendationen är att skriva adressen www.vero.fi/minskatt direkt i adressfältet i webbläsaren. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »