Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 december, 2016 - 05:49
  • Socialdirektören i Mariehamn Susanne Lehtinen. Foto: Totte Vesterlund.

Ny budget innebär slutet för vikariestoppet

Mariehamns stads socialförvaltning skjuter till mer pengar för vikariekostnader i budgeten nästa år. Det för att undvika situationen som råder nu med ett vikariestopp som upphör vid årsskiftet.

Socialdirektör Susanne Lehtinen kan dock inte garantera att samma situation inte uppstår i slutet av 2017. Kortare sjukfrånvaro går att beräkna från år till år. Desto svårare är det att förutse saker som långtidssjukskrivningar och moderskapsledighet.

- Det är omöjligt att förutspå, så det händer att det blir som i år att budgeten går över och då måste man strama åt någonstans. Men för nästa år har vi budgeterat lite mer för vikariekostnader så förhoppningen är att det ska gå bra, säger Lehtinen till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »