Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 maj, 2024 - 14:36Uppdaterad: tisdag, 21 maj, 2024 - 14:36

Ovisst om Lindén får stanna i S: “Alla äktenskap är inte lyckliga och borde kanske inte ha skett” 

I morgon onsdag ska diskussioner föras om lagtingsledamoten Mogens Lindén kan stanna i Socialdemokraterna trots att han lämnat lagtingsgruppen. Partiordförande Camilla Gunell säger att det är svårt för ett parti att ha två olika lagtingsgrupper.

  – Reaktionerna från styrelsen är också ganska kraftfulla när det gäller Mogens ställningstagande, så det krävs en hel del diskussioner, säger Gunell. 

Gunell slår ifrån sig Lindéns kritik om att lagtingsgruppen skulle vara toppstyrd och att det är regeringens ministrar som fattar besluten medan lagtingsledamöterna hålls utanför. Hon tror att kritiken är kopplad till upphandlingen av ett nytt vårdinformationssystem, en fråga som var svår för alla men där Lindén kom till en annan slutsats än de övriga. Men hon ger honom samtidigt rätt i att diskussionsutrymmet ibland är begränsat.   

– Det finns inte alltid tid för väldigt stora ideologiska, yviga, diskussioner. Jag förstår att det här en process som man måste vänja sig vid. I den politiska vardagen så blir det mycket praktiska, pragmatiska saker man måste komma till beslut kring, säger Gunell.   

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »