Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 januari, 2024 - 15:15Uppdaterad: tisdag, 9 januari, 2024 - 16:31
  • Arkivbild på Brändö andelshandel.

“Ren katastrof” – inställda bränsleturer skapar stress på Brändö

Gårdagens planerade bränsletransport till Brändö nådde aldrig fram på grund av att skärgårdstrafiken mellan Åva och Osnäs ännu låg nere. 

M/S Knipan sattes i trafik först under gårdagskvällen. Nu ser det ut som om Brändöborna tvingas vänta tills nästa måndag på leverans av bränsle och brännolja. Eva Nordlund som är platschef på Hotell Gullviva i Brändö kallar det för en ren katastrof.  
– Ofta biter man ihop och tänker “Okej, jag bor i skärgården, det finns väl en lösning.” Men det här är ganska allvarligt, det är vinter, folk blir utan olja i sina hus, säger Nordlund.  

Nu kan verksamheten tvingas köpa bränsle från Brändö Andelshandel genom att för hand pumpa i fat och fylla i pannan. Men bränslet i butiken ska också räcka till. Kim Hohmann butikschef vid Brändö andelshandel säger att problemen inte uppstått om landskapsregeringen satt in Knipan tidigare. Man har försökt boka in en extra bränsletur på fredag, men i nuläget har bränsleleverantören i fastlandet inga lediga bilar till den extrainsatta turen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »