Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 juni, 2024 - 11:15

Ett steg framåt för demenscentret – “Äntligen tas det upp i stadsfullmäktige”

På tisdag tar stadsfullmäktige upp ärendet med ett demenscenter i Mariehamn. 
– Det gäller ett nybygge med 60 platser och bägge förslagen på placering av centret, Apalängen och Mariepark, finns kvar, säger stadsstyrelsens ordförande Michele Ferrari (Lib) om beslutet. 

Förslaget innefattar även att fullmäktige ska be stadsstyrelsen att återkomma inom september med det tilläggsanslag man behöver för projektering och vidare utredningar. 

Förverkligandet av ett demenscenter i Mariehamn har dragit ut på tiden och Michele Ferrari ser fram emot att det tas upp i stadsfullmäktige. 
– Det har dragits i långbänk men nu tas äntligen beslutet om nybygget upp i fullmäktige, vilket det inte gjorts tidigare. Nu känner jag att det finns en stor politisk enighet kring att sätta spaden i marken, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »