Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 maj, 2018 - 06:33Uppdaterad: onsdag, 23 maj, 2018 - 06:43
  • Telegrafpassagen på Torggatan behandlas snart av stadsfullmäktige. Bild: Arkitekt Mikko Koskinen

Telegrafpassagen snart till stadsfullmäktige

Den närmaste veckan ska Eriksson Capital genom Fastighets ab Torggatan 6 underteckna ett markanvändnings-och exploateringsavtal för den så kallade Magazintomten i Mariehamn. Sedan ska stadsplaneändringen upp i fullmäktige innan bolaget på allvar kan gå vidare med projekteringen.

- Det är ett projekt som vi tror på och det verkar vara så att även grannar, politiker och tjänstemän runtom i staden tycker att det är ett bra projekt. Vi är väldigt positivt inställda, säger Magnus Andersson, vd på Eriksson Capitals dotterbolag Fastighets ab Torggatan 6.OK

Man har nu lämnat in en rivningsanmälan för envåningslängan där restaurangen Great subs & salads samt klädbutiken Magique tidigare låg. Men det dröjer ett tag innan rivningen startar.

På tomten finns den gamla K-märkta telegrafen och det huset ska byggas in i den nya bygganden. Enligt planen ska det finns affärer på markplan och kontorsutrymmen på våning två och tre. Dessutom ska det bli flera lägenheter. Inne på gården byggs ett lägenhetshus som blir sex våningar högt. Med de nuvarande lokalerna och nybygget blir det omkring 10.000 kvadratmeter fastigheter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »