Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 9 februari, 2023 - 06:14Uppdaterad: torsdag, 9 februari, 2023 - 10:05
  • Visit Åland ska bland annat bygga varumärke mot Sverige. Arkivbild.

Visit Åland får 1,7 miljoner euro i år

Visit Åland får 1,7 miljoner euro i stöd från landskapet för verksamheten för det här året, det har näringsminister Fredrik Karlström beslutat vid enskild föredragning.

Det årliga anslaget är 1,2 miljoner euro, dessutom får Visit Åland finansiering för aktuella satsningar. De får 350.000 euro för bland annat varumärkesbyggande arbete mot Sverige i samarbete med Visit Finland samt för att utveckla och lyfta evenemangs-Åland och marknadsföra Tall Ships Races 2024.
Visit Åland kompenseras dessutom med ett extra anslag på 150.000 euro. Enligt beslutet är det på grund av orosläget och kostnadsutvecklingen som gjort att branschen inte fått den återhämtning som förväntades efter pandemin.

Under året ska Åland Event Bureau utvärderas i enlighet med tidigare beslut.

Utöver det beslöts att Visit Åland i samarbete med Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub, genomföra en undersökning om turismens samhällsekonomiska betydelse för Åland 2023.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »