Publicerad: söndag, 10 december, 2023 - 18:11Uppdaterad: söndag, 10 december, 2023 - 19:25
  • Bilden är från en tidigare hemmamatch.

Äntligen seger för FBC Ålands herrar, även damerna vann

FBC Ålands herrar tog sin andra seger i innebandyns division 3 på söndagen när Hagunda IBF besegrades med 9-7 i Vikingahallen på söndagen.

Den första perioden slutade 2-2 efter att Felix Holmberg och Daniel Gräsbäck gjorde mål för FBC Åland.

Efter den andra perioden var ställningen 5-3 efter att Mathias Boman, Jesper Hämäläinen och Mathias Engström gjorde mål. I den tredje perioden var det öppna spjäll åt båda håll när lagen gjorde fyra mål vardera. Robin Sjöblom och Fredrik Engström gjorde 6-4 respektive 7-6. Sen kvitterade gästerna till 7-7 innan Kenny Lindqvist avgjorde matchen med två mål.

Trots segern är FBC Åland kvar under strecket, men nu med sex poäng. Dagens motståndare Hagunda är placeringen ovanför med en poäng mer.

Även damerna vann på hemmaplan i division 3 när Tobo/Örbyhus besegrades med 4-3. Efter första perioden ledde FBC Å med 2-1 efter mål av Jenny Engblom och Cornelia Jakobsson. I den andra perioden gjorde hemmalaget de två sista målen, Jenny Engblom igen och Elin Engman. I den tredje perioden kunde gästerna reducera två gånger om, men kom inte ikapp.
FBC Åland ligger trea i tabellen med elva poäng. Rasbo IK leder med 14 poäng.