Publicerad: lördag, 11 mars, 2023 - 19:24
  • ÅU slutade trea i gruppen i Nationella cupen efter förlusten mot HPS. Foto: Owe Sjöblom

ÅU förlorade med stora siffror i Nationella cupen

Åland United släppte in hela fem mål i den sista matchen i gruppen i Nationella cupen när HPS vann med 5-2 på WHA på lördagskvällen.

Det betyder att ÅU blir trea i gruppen, men går ändå vidare till kvartsfinal som ska spelas nästa helg. Vem laget får möta bestäms på måndag då lottningen sker, men det som är säkert är att ÅU ska spela på bortaplan.

HPS tog ledningen i matchen efter 23 minuter. Jaqueline Hand kvitterade sju minuter senare och den ställningen stod sig halvleken ut. Knappa fem minuter in i den andra halvleken tog HPS ledningen igen och än en gång kvitterade Jaqueline Hand. Då hade det gått 70 minuter av matchen. Efter det hade ÅU lägen att gå till ledningen, men istället var det gästerna som tog vara på sina chanser och gjorde tre mål under den sista kvarten.

HJK vann gruppen med full pott nio poäng, HPS blev tvåa med fyra poäng och ÅU kom alltså på tredje plats med tre poäng och sist i gruppen slutade PK-35 med en poäng.