Publicerad: lördag, 15 juni, 2024 - 20:49Uppdaterad: lördag, 15 juni, 2024 - 21:09
  • Silja Tuominen kvitterade sent när Åland United knep en poäng mot FC Honka. Arkivfoto: ÅRTV

Sen forcering räddade poäng för Åland United

Åland United spelade 3-3 mot FC Honka i Nationella ligan på lördagen, efter att man hämtade ikapp ett tvåmålsunderläge.

Hemmalaget ÅU tog ledningen i den 16:e minuten, genom Gabi Rennie, innan gästernas Daniela Sandås kvitterade i den 38:e, vilket innebar 1-1 efter den första halvleken.

Knappt 20 minuter in i andra halvlek hade ÅU några mardrömsminuter, då Wilma Sjöholm förde upp Honka i ledningen vid 62 spelade minuter, innan Ilona Walta sedan utökade till 1-3 två minuter senare.

Under matchens slutskede inledde Åland United en ordentlig forcering och lyckades först reducera genom Anni Hakasalo i den 84:e minuten och sedan kvittera i den 94:e, då genom Silja Tuominen. Dessutom hade Olivia Ulenius ett skott i ribban och i den 97:e minuten ropade ÅU på en straff sedan Tilda Råtts blivit fälld, men domaren valde att fria.

ÅU-tränaren Riku Remes säger efter matchen att hans känslor är delade, men nöjd med att man lyckades komma tillbaka i matchen. Han säger att han inte sett straffsituationen i slutet i efterhand, men om det var straff så var det åttonde eller nionde gången man skulle haft straff med sig utan att få det.

Nästa match för ÅU är på onsdag, då man möter division 3-laget Apassit från Tavastkyro i Damernas Finlands cup. Efter nio ligaomgångar placerar sig ÅU nu på en femteplats med 14 poäng, vilket är lika många som tabellfyran Ilves.