Publicerad: onsdag, 12 juni, 2024 - 19:54Uppdaterad: onsdag, 12 juni, 2024 - 20:38

Händelsefattigt när IFK och VPS delade på poängen

Det var en händelselös tillställning när IFK Mariehamn och VPS spelade oavgjort, 0-0, i fotbollsligan under onsdagskvällen.
– Ett rättvist resultat mot ett bra lag. Vi har några lägen i första halvlek där vi borde kunna komma till bättre avslutslägen, säger assisterande tränaren Daniel Sjölund.

Första halvlek var händelsefattig och lagen turades om att ha lite initiativ men de solklara målchanserna var lätträknade. Närmast för IFK var Olawale Tehe som fick ett bra skottläge nära mål men avslutet var alldeles för löst och gick rakt på Rasmus Leislahti i VPS-målet. Mållöst i paus var rättvist.

Tio minuter in i andra halvlek var IFK nära att ta ledningen. Ett inspel från vänster tog på en VPS-spelare och gick i ribban. Hugo Cardoso var först på returen men Leislahti gjorde en bra räddning.

Förutom den målchansen var det chansfattigt även i den andra halvleken. VPS tog över mer och mer ju längre matchen led men IFK försvarade sig bra.

Matchen slutade mållöst och lagen delade, rättvist, på poängen. IFK ligger kvar på sjunde plats i tabellen med 13 poäng på elva matcher.
– Prestationerna blir bättre och bättre hela tiden, främst försvarsmässigt tycker jag vi gått mycket framåt, säger Daniel Sjölund.

På söndag kommer KuPS till Åland för ett möte i finska cupen. Nästa ligamatch för IFK:s del spelas på onsdag nästa vecka då Ekenäs IF väntar på bortaplan.