Publicerad: lördag, 29 juni, 2024 - 21:09Uppdaterad: lördag, 29 juni, 2024 - 22:00
  • KuPS fick jubla efter slutsignalen. Bild från Ruutu.

Nattsvart för ÅU – tappade tvåmålsledning i Kuopio

Åland United såg ut att gå mot tre tunga poäng i bortamötet med KuPS i Nationella ligan men laget tappade en tvåmålsledning. KuPS vände och vann med 3-2.
– Vi förtjänade mer från den här matchen, men det är så här fotboll är, säger tränaren Riku Remes.

En jämn första halvlek bjöd på ett mål när Ella Degerstedt slog en fin djupledsboll till Aada Törrönen som gav Åland United ledningen i den 22:a minuten.

Bara minuter in i andra halvlek nickade Olivia Ulenius in bollen efter ett Anni Miettunen-inlägg.

Men två mardrömsminuter för Åland United skulle komma efter drygt 60 minuter. Först drog Gentjana Rochi iväg ett skott som gick in över Jessica Kiviaho i ÅU-målet och två minuter senare sköt Aino Kröger in kvitteringen.
Det var tyvärr inte slut där för ÅU:s del. KuPS satte matchavgörande 3-2 med drygt åtta minuter kvar av matchen, målskytt Lavdije Begolli

Åland United fick ett gyllene läge att kvittera på övertid men Senja Salo missade öppet mål från två meter. Bollen tog i ribban och studsade ner på mållinjen, på returen sköts bollen i mål men då hade domaren Lotta Vuorio redan blåst frispark till hemmalaget.

Åland United ligger kvar på femte plats i tabellen och med åtta matcher kvar av grundserien är det ett riktigt getingbo om de sista platserna till över slutserien. Fyra lag tar sig dit och just nu ligger HPS trea på 19 poäng medan både Ilves och ÅU har 14 poäng och Honka 13 poäng. Nästa helg möts Ilves och Åland United i Tammerfors, men innan det ska Åland United möta KuPS på bortaplan. På tisdag spelas åttondelsfinalen i finska cupen.