Publicerad: lördag, 25 november, 2023 - 19:08Uppdaterad: lördag, 25 november, 2023 - 19:08

Sent straffmål sänkte FBC Åland

Innebandyherrarna i FBC Åland förlorade med 3-4 mot Uppsala Life hemma på Vikingahallen. Ett snöpligt resultat efter att Uppsala Life tryckte in det avgörande målet på straff med tre sekunder kvar av matchen.

FBC Åland gjorde 1-0 redan efter 42 sekunder genom Mathias Jansson. Uppsala Life kvitterade efter 16 minuter passerat på matchklockan, men FBC Åland återtog snabbt ledningen när Kenny Lindqvist drämde in 2-1 efter ett fint förarbete genom passningskombinationer.

I andra perioden var det jämnt spel, där Uppsala Life hade majoriteten av bollinnehavet. Halvvägs in i andra perioden får båda lagen varsin spelare utvisad och kort därefter kvitterade Uppsala Life till 2-2.

I den sista perioden jämnades bollinnehavet ut och matchen vägde fram och tillbaka. Uppsala Life tog ledningen när halva tredje perioden spelats. FBC Ålands Mathias Boman tacklades och ramlade in i sargen och i samband med det prickade Max Hånberg i Uppsala Life in ledningsmålet. Ett domslut som väckte irritation hos spelarna i FBC Åland som började att spela hårdare och mer aggressivt efter det, vilket möttes av samma behandling från motståndarna med efterföljande utvisningar åt bägge håll.

I numerärt överläge kvitterade FBC Åland efter att Anthon Grönqvist frispelats och tryckte in 3-3 med sju minuter och 22 sekunder kvar av matchen. Intensiteten minskade efter kvitteringen och lagen blev mer försiktiga, men fortfarande med ett böljande spel. Med tre sekunder kvar av matchen blåste domaren straff för Uppsala Life efter att båda lagen krigat för att få bollen att studsa i sin riktning. Uppsala Lifes Max Hånberg höll nerverna i skick och skickade in den vinnande bollen i mål förbi Fredrik Nordström i mål.

FBC Åland har tre poäng efter åtta spelade matcher och ligger elva i den tolv lag stora serien. På lördag är nästa match för FBC Åland då man möter serietvåan Loke IBK på bortaplan.