Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 december, 2023 - 19:52Uppdaterad: måndag, 4 december, 2023 - 20:56
  • IFK Ab: styrelseordförande Dan Mikkola och vd Jimmy Wargh. Foto: Owe Sjöblom

Sjölund blir assisterande tränare i IFK

Daniel "Daja" Sjölund har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två åren som assisterande tränare i IFK Mariehamn.

Det berättades under ett informationstillfälle som IFK hade för supportrarna på måndagskvällen.

När det gäller huvudtränare har det gjorts intervjuer med en handfull kandidater. Vd Jimmy Wargh har varit nära att skriva kontrakt med ett par av dem, men olika orsaker har gjort att det inte blivit klart ännu. 
- En av orsakerna är den ekonomiska verklighet vi lever i, det är inte enbart lönen det handlar om, men den har funnits där, säger Jimmy Wargh.
Han avslöjade att han varit i kontakt med bland annat den förra Honka-tränaren Vesa Vasara som skrev på för Inter och Honkas sportchef Petri Vuorinen, utan att det blev något.

Gällande spelare så hoppas Jimmy Wargh kunna presentera ett par inhemska nyförvärv inom den här eller nästa vecka.

Under informationen framkom att IFK Ab går med en förlust med cirka 83 000 euro det senaste året. Samtidigt berättade ordförande Dan Mikkola att det inte finns några marginaler längre. Under de senaste åren har IFK gjort stora minusresultat och då varit tvungna att ta av det egna kapitalet, men det är nu i princip slut.
- Det finns inga marginaler kvar, nu måste vi verkligen hålla den budget vi har lagt för nästa år, säger Dan Mikkola.

Budgeten för nästa år är knappt 1,2 miljoner euro och det är ungefär 50 000 euro lägre än 2023. Det är i stora drag personalkostnader som ska bli mindre nästa år, vilket betyder att det blir färre spelare i truppen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »