Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 augusti, 2021 - 10:47

Teknikmagasinet löser universums knepigaste gåta

I veckans Teknikmagasinet, premiäravsnittet för höstsäsongen dessutom, löser vi gåtan med de försvinnande pulsarerna. Och så sågar vi Windows 11 och konstaterar att Sverige missat sitt största zeitgeist-moment på länge.

Pulsarer, alltså hysteriskt snabbt roterande neutronstjärnor som bara försvinner, är ett nytt astronomiskt fenomen som världens forskare ställer sig helt frågande till. Men redaktör Axel Eriksson har helt själv kommit fram till gåtans lösning.

Och så har vårt kära grannland Sverige lyckats trassla bort årtiondets PR-evenemang; världens största e-tävling skulle genomföras, men av allt att döma verkar de svenska politikerna inte ens ha fattat vad det handlade om, och alltihop fick flyttas till ett annat land.

Dessutom går vi igenom Windows 11, för ja, det är dags igen trots löften om att Windows 10 skulle leva för evigt och bara uppgraderas lite snyggt i bakgrunden.

Bland annat. Den här rymd- och teknikfesten vill du inte missa!

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »