Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 december, 2017 - 17:39

Han vill skapa debatt mellan utsatta kvinnor och män

Ett stort antal kvinnor har berättat om sexuella trakasserier och övergrepp i de olika upprop som skett i sociala medier. Men ska man hitta en lösning måste män och kvinnor prata med varandra om mäns beteende. Det menar Pontus Högström som startat uppropet #allasansvar som en grupp på Facebook.

Till slut fick helsingforsbon Pontus Högström nog av alla skildringar av sexuella trakasserier - eller värre. Han kände att han som man måste göra något åt mäns beteende, och första steget tyckte han borde vara att män och kvinnor börjar tala med varandra om just de frågor som bland annat #metoo, #dammenbrister och #alandocksa tagit upp. #Allasansvar är just det, en diskussion om hur situationen ska kunna förbättras - en diskussion där bägge könen är välkomna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »