Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 maj, 2021 - 17:09Uppdaterad: onsdag, 26 maj, 2021 - 17:09
  • Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson. Foto: Johan Ågren

Minister om behov av psykogeriatrisk avdelning

Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg Jansson kommenterade idag efterfrågan på mer stöd för de klienter inom äldreomsrogen som har psykiatriska diagnoser.

I Ålands Radio kunde vi i veckan höra Arsim Zekaj, förbundsdirektör vid Oasen boende- och vårdcenter uttrycka att vården och omsorgen av personer med psykatriska diagnoser skulle bli bättre om det fanns en specialiserad psykogeriatrisk avdelning.

Oasens förbundsstyrelse har uppmärksammat problemet med vården av just den målgruppen och skickade tidigare i år en uppmaning till landskapsregeringen om att skyndsamt ta fram en samverkansstrategi mellan kommunerna och ÅHS gällande vården av äldre med psykatriska diagnoser – men något svar från landskapsregeringen har ännu inte kommit trots att de i brevet skrev att de förväntar sig ett svar senast den 1 april.

Åland idag ringde upp social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson för att höra hur hon ser på saken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »