Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 juni, 2024 - 17:36Uppdaterad: måndag, 17 juni, 2024 - 17:42
  • Anders Adlercreutz. Pressbild. Foto: Sofia Jern

Adlercreutz: “Jag hoppas komma på besök till Åland snart”

Samarbetet med Åland är viktigt och riktningen i kontakterna kommer inte att förändras märkbart när Anders Adlercreutz tar över rodret som ordförande i Svenska Folkpartiet, SFP, efter Anna-Maja Henriksson. 

– Kopplingen till Åland är hemskt viktig för oss. Jag hoppas kunna komma på besök snart och kommunikationen har varit alldeles utomordentlig, säger Adlercreutz. 

Vad gäller partiets riktning i stort säger han att liberala mitten-högerpartier är i en utmanande situation just nu när vänsterpartier drar åt vänster och högerpartier åt höger. 

– Det ser man i Sverige, i Europa och i Finland. Avståndet till mitten av koalitionen blir längre. Sen tänker jag att vi måste kunna se det som en stor möjlighet, som ensamt liberalt borgerligt parti har vi en potential som jag upplever är märkbart större än vårt understöd i dag, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »