Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 12:25Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 17:17

ÅF fördömer avsättandet av Danielsson

Förvånad och starkt kritisk. Det säger Ålands framtids styrelse att man är till landskapsregeringens beslut att avsätta Jarl Danielsson som styrelseordförande för PAF för att han jobbade mot flyktingmottagning i hemkommunen Vårdö.

I ett pressmeddelande skriver Ålands Framtid att varje minister med respekt för den kommunala självstyrelsen konsekvent borde undvika att lägga sig i enskilda kommunala beslut.

- Att straffa en enskild kommunpolitiker för sin politiska åsikt såsom regeringen väljer att göra är både främmande och skrämmande, skriver partistyrelsen.

Ålands Framtid varnar för att en påtvingad likriktning av åsikterna på det offentliga Åland riskerar att minska viljan hos kompetenta personer att engagera sig i styrelserna för viktiga samhällsägda bolag.

Ålands Framtid medverkar genom Anders Eriksson i en radiodebatt klockan 15 i dag tillsammans med ministrarna Mats Perämaa och Camilla Gunell samt lagtingsledamoten Jörgen Pettersson från centern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »