Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 juni, 2021 - 15:16Uppdaterad: måndag, 28 juni, 2021 - 17:23
  • Elever i riket ska lära sig mer om Åland. Arkivfoto.

Åländsk temavecka i finländska skolor

Elever i finländska skolor lär sig mer om Åland under en temavecka våren 2022.

Det är ett gemensamt projekt mellan lagtinget och statsrådet där man samlar in material som man distribuerar till skolorna och som ska vara anpassat för allt mellan daghem och högskola.

- Syftet med Ålandsveckan är att sprida kunskapen om Åland från olika synvinklar. Man når ut till många genom att anordna veckan i skolor och eleverna som tar del av materialet kan berätta vad de lärt sig till familj och vänner. Då får fler ett intresse för Åland och lär sig mer om landskapet, säger Noora Löfström som är projektkoordinator för Ålandsveckan vid statsrådets kansli.

Veckan äger rum den 21-25 mars 2022 och det ska vara enkelt för lärare att välja om man vill delta under en dag eller flera.

- Det ska inte kännas som det är något ytterligare som tynger lärarna utan detta ska vara en rolig del, där man med låg tröskel ska kunna delta och ha material där eleverna kan lära sig mer om Åland, säger Noora Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »