Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 april, 2021 - 22:05Uppdaterad: torsdag, 29 april, 2021 - 22:05

ÅMHM-härvan: "Jag uppfattar inte att styrelsen har tappat personalens förtroende"

I Ålands radios granskning av ÅMHM-härvan har skarp kritik riktats mot styrelsen, och specifikt mot styrelseordförande Marcus Måtar (Ob) från så väl myndighetens personal som från den politiska oppositionen.

Han själv upplever inte att den kritiken är berättigad.
- Inte överhuvudtaget berättigad. Att oppositionen kritiserar är ju i det närmaste deras tjänsteplikt, och personalens oro har blivit uppförstorad. Den bygger på att de är rädda för att bli av med sin chef, och det finns det ingen grund för. Deras uttalanden får stå för dem, men jag uppfattar inte att styrelsen har tappat personalens förtroende, säger Marcus Måtar.

Han säger att det inte haft någon inverkan på hans beslut att ta upp ett enskilt personalärende till styrelsen att den anställda är gift med en av hans partikollegor.
- Verkligen inte. En jävsbedömning gör man ju själv, och Obunden samling är ett stort parti med många människor. Jävig är man ju om man har någon relation till någon som påverkas, och i den här situationen finns inte ens en tillstymmelse till jäv, säger han.

Du hör Marcus Måtar bemöta Ålands radios granskning av ÅMHM-härvan.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »