Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 september, 2018 - 12:06

Brändö satsar på hjärtstartare

Brändö kommun har valt att köpa in hjärtstartare till Torsholma, Korsö och Åva. Sedan tidigare finns hjärtstartare i Brändö by hos brandkåren och sjöräddningen samt på Gullvivan.

På kommunstyrelsens möte i går beslöt man att man ska betala en ersättning till de privatpersoner som gett lov att placera hjärtstartarna på deras husväggar.
Kommunstyrelsen avslog också en intresseanmälan som hade kommit in om att köpa två lärarbostäder i Brändö by eftersom det enligt ordförande Tommy Öström inte har fattats något beslut i kommunen om att bostäderna ska säljas.
Man beslöt också att buskvegetation och omkullfallna träd på de osålda tomterna i Bellarshamns bostadsområde ska röjas upp. Hittills har 8 av 22 tomter sålts i området.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »