Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 november, 2020 - 16:15Uppdaterad: fredag, 20 november, 2020 - 16:15

Kommunerna godkände Oasens budget

Ägarkommunerna godkände i dag vårdhemmet Oasens budget för nästa år då förbundsfullmäktige hade stämma.

Förbundsstyrelsens ordförande Gyrid Högman beskrev budgetprocessen som ovanligt lång och besvärlig då man måste beakta både kommunernas sviktande ekonomi, äldreomsorgslagen som träder i kraft nästa år och coronapandemins inverkan.

Ägarkommunerna hade krävt att Oasen skulle minska på kostnaderna med fem procent, nu sparar man in på kostnaderna med 3,7 procent.

-De utgifter vi sparar in på är material, köptjänster och disponibla medel. Men vi behöver inte röra personalen och det är jag mycket nöjd med, jag var orolig att vi måste börja permittera, säger Arsim Zekaj, Oasens förbundsdirektör.

Håkan Lundberg är förbundsfullmäktiges ordförande men han sitter också med i Finströms fullmäktige.

- Nu har vi en budget som täcker de behov som krävs för att driva en relevant vård. Men för Finströms del handlar det om kostnader på en miljon till Oasen, jag vet inte var vi ska ta de pengarna i från. Det blir antagligen lån, säger Håkan Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »