Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 augusti, 2017 - 11:38Uppdaterad: måndag, 21 augusti, 2017 - 12:22
  • Sten Eriksson är styrelseordförande för Lappoföretagarnas fastighetsaktiebolag. Arkivfoto.

Lappo-bolag vill bli landskapsägt

Tre fastighetsbolag i Brändö Lappo med dålig ekonomi, och där skattemyndigheten avregistrerat två av bolagen på grund av att en fusion inte skötts. Nu vill Lappoföretagarnas fastighetsaktiebolag att landskapet löser in samtliga aktier i bolaget och genomför fusionen för att reda upp situationen.

Det handlar om fyra byggnader med sammanlagt 14 lägenheter. För några år sedan gick landskapsregeringen, största kreditgivare, in och dåvarande bostadslåneinspektören Sten Eriksson blev styrelseordförande.

- Det blev en typ av tvångsförvaltning, och nu vill vi att landskapet tar över och reder upp situationen för att senare eventuellt kunna sälja av lägenheter, säger Sten Eriksson till Ålands Radio.

Enligt honom finns positiva signaler från landskapets finansavdelning. Men finanschef Conny Nyholm är av annan åsikt.

- Det stämmer inte, vi har inte tagit ställning, utan behöver reda ut frågan mera. Svaret kommer i nästa tilläggsbudget, säger han till Ålands Radio.

Landskapet ligger ute med 700.000 euro i dessa 14 lägenheter i Lappo.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »