Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 januari, 2024 - 17:13Uppdaterad: fredag, 5 januari, 2024 - 07:08

Perämaa tror inte det räcker med osthyvel: "Fyra miljoner per år, man ska inte tro att det kan göras utan att det märks”

Det räcker med största sannolikhet inte med osthyvel för att få ordning i landskapets budget, enligt finansminister Mats Perämaa (Lib). Exakt vart man ska rikta sparåtgärderna vill regeringen däremot inte berätta ännu. 

–Så här pass stora åtgärder kan beröra människors försörjning och anställning, då ska man prata med de som berörs före och inte berätta via radion. 4 miljoner per år, 25 miljoner totalt, man ska inte tro att det kan göras utan att det märks någonstans, säger han. 

Perämaa har under den senaste mandatperiodens paus från politiken arbetat i det privata och haft styrelseuppdrag han nu sagt upp sig ifrån. Juridiskt bör det därför inte finnas någon jävsproblematik kvar, menar han. 

– Jag känner de personer som jag jobbat med och det får man bedöma från fall till fall. Jag är fullt beredd att ta den diskussionen med vem som helst om det uppfattas som besvärligt på något sätt, säger Perämaa. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »