Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 januari, 2018 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 30 januari, 2018 - 14:47
  • Christian Beijar efterträds i kväll av Camilla Gunell som ordförande för stadsfullmäktige. Arkivfoto: Totte Vesterlund

Stadsfullmäktige diskuterar tekniska sektorn

Utred hur stadens tekniska sektor kan utvecklas mot en renare planerings- och beställarorganisation och minska på utförarverksamheten!

 Det föreslår en kommitté som under ledning av liberalen Ingrid Johansson planerat en utredning om den tekniska sektorns verksamhetsformer.

Kommittén tillsattes på initiativ av stadsstyrelsen som vill klargöra vilka verksamheter som kan vara kvar i nuvarande form, vilka som kan bolagiseras eller konkurrensutsättas och vilka som bör privatiseras. Efter omröstning i stadsstyrelsen förs kommitténs rapport till stadsfullmäktige för kännedom. Socialdemokraterna ansåg att det hade räckt med att rapporten antecknas till kännedom av stadsstyrelsen.

Tony Wikström, (s), reserverade sig också mot kommitténs förslag som han anser i första hand är ideologiska och inte visar att de skulle vara nödvändiga för verksamheten.

Stadsfullmäktiges sammanträde i kväll klocka 19 sänds direkt i TV på Ålandskanalen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »