Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 juli, 2022 - 14:29Uppdaterad: tisdag, 19 juli, 2022 - 14:31

Jomala får plats i kommunsamråd

Jomala kommun har lovats en plats i de samråd där landskapsregeringen förhandlar med kommunerna inför hösten, trots att de lämnat Ålands kommunförbund.

–Vi har regelbundna möten, så kallade samråd, med landskapet. Som känt gick vi ur kommunförbundet i början av året och nu har Jomala egentligen ingen plats i samråden, säger Tage Eriksson, ordförande i Jomalas kommunfullmäktige.

Mariehamn har sedan länge gått ur och deltar för egen räkning i mötena. Inför hösten har Harry Jansson, vicelantråd och kansliminister, lovat Jomala en plats trots att de lämnat förbundet.

–Det skulle vara konstigt om den största landsortskommunen saknade plats i samråden. En del kanske tycker att vi får skylla oss själva som gick ur men det var ett politiskt beslut som togs, säger Tage Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »