Publicerad: fredag, 29 juni, 2018 - 20:17
  • IFK fick deppa igen, bilden från en tidigare förlustmatch på hemmaplan.

IFK föll tillbaka till gamla synder

IFK Mariehamns seger mot PS Kemi senast visade sig vara en tillfällighet, ikväll blev det en ny förlust och det mot seriejumbon TPS som tog sin blott andra seger för säsongen när dom vann med 2-0.

Den första halvleken blev mållös, men det var IFK som hade den bästa chansen. Julio Fernandes lyckade peta bollen förbi TPS-målvakten Jonathan Viscosi och hade öppet mål, men lyfte bollen i stolpen.

När den andra halvleken var drygt 20 minuter gammal gjorde Oskari Jakonen det först målet och tre minuter senare fastställde Mika Ääritalo slutresultatet. IFK hade inget att komma med under resterande del av matchen och TPS kunde lugnt och behagligt spela av den för att hämta tre poäng. Och dom tre poängen gör att TPS lämnade sistaplatsen och är nu uppe på tionde plats, just efter IFK. Nu jumbo är PS Kemi och SJK är under kvalstrecket, men då har dom matcher att spela imorgon. Nästa match för IFK:s del är på onsdag när Honka kommer på besök till Mariehamn.