Publicerad: fredag, 7 juni, 2024 - 19:58Uppdaterad: fredag, 7 juni, 2024 - 20:40
  • Robin Sid tackade Anton Lepola. Bild från Ruutu.

IFK förde matchen mot Haka men förlorade

Under stora delar av bortamatchen mot FC Haka i fotbollsligan var det IFK Mariehamn som var spelförande, men det var hemmalaget som gjorde målen och vann med 2-0.

IFK öppnade piggt och fortsatte på vägen de stakade ut i Seinäjoki för en vecka sedan när de vann mot SJK med 2-0. Efter ett tag jämnade spelet ut sig och efter 23 minuter tog Haka ledningen genom Evangelos Patoulidis. Det var den enda chansen Haka skapade i den första halvleken. IFK hade däremot två riktigt heta chanser, men förre IFK-målvakten Anton Lepola gjorde fantastiska räddningar.

I den andra halvleken inledde IFK bra igen och skapade ett par chanser. Då stack Haka upp igen och Patoulidis sköt ett skott via huvudet på Michael Fonsell och ställningen var 2-0. Då hade det gått åtta minuter av den andra halvleken. Under resten av matchen jagade IFK en reducering utan att lyckas.

Spelmässigt var IFK det bättre laget och de hade även betydligt fler chanser än Haka, men samtliga poäng stannade i Valkeakoski.

I och med förlusten tappade IFK en placering och är nu på åttonde plats.

På onsdag spelar IFK Mariehamn hemma mot VPS.