Publicerad: söndag, 26 maj, 2024 - 21:05Uppdaterad: söndag, 26 maj, 2024 - 21:50
  • Bruno Romão. Foto: Rasmus Karlsson
  • Jayden Reid ligadebuterade för IFK. Foto: Rasmus Karlsson

IFK kryssade mot Gnistan

IFK Mariehamns herrar spelade oavgjort mot liganykomlingen Gnistan inför 1 723 åskådare på WHA på söndagen.

IFK tog ledningen i den 16:e minuten, då Michael Fonsell hittade Adam Larsson med en långboll, som tur nickade bollen till Sebastian Dahlström, som i sin tur slog till med ett lågt direktskott. Några minuter senare fick IFK ett bra läge ett utöka ledningen, då man tilldelades en indirekt frispark på målområdeslinjen efter att Gnistans målvakt plockat upp en hemåtpassning med händerna. Man lyckades dock inte få bollen förbi den elva man stora Gnistanmuren. Gnistan skulle istället kvittera i den 26:e minuten genom Benjamin Tatar. IFK-tränaren Bruno Romão säger att man kunde och borde fått med sig mer från dagens match.

– Idag tappade vi helt klart två poäng, säger han.

Andra halvleken slutade mållöst, men noterbart där är att Jayden Reid fick göra sina första ligaminuter i IFK-tröjan, då han byttes in i den 67:e minuten. Han säger att det känns bra att vara tillbaka på planen, men att dagens match var frustrerande.

– Vi försökte spela vår fotboll, men ibland får man inte alltid göra det, säger han.

Efter åtta spelade matcher har IFK nu samlat ihop nio poäng, vilket just nu ger en sjundeplats i fotbollsligan.