Publicerad: lördag, 31 mars, 2018 - 19:40
  • HIFK:s målvakt Tomi Maanoja och IFK:s Nicklas Maripuu var tidigare lagkamrater i AIK. Foto: Owe Sjöblom

IFK vann genrepet

IFK Mariehamn vann den sista träningsmatchen för säsongen när dom besegrade division 1-laget Helsingfors IFK med 2-1 i Eckeröhallen på lördagseftermiddagen.

- Det var en stabil insats utan bländande spel, tyckte 1-0-målskytten Nicklas Maripuu efter matchen.
Men det var gästerna som började bäst och IFK:s spel såg ängsligt ut. Dom hade svårt att hitta rätt i positionerna och skapade inget framåt. Men efter 29 minuter studsade bollen ut ut gästernas straffområde och där kom Maripuu med sträckt vrist och slog in första målet. Kort därefter chippades bollen in i HIFK:s straffområde igen och Amos Ekhalie vände snyggt bort målvakten, spelade snett bakåt till Aleksei Kangaskolkka som slog dit tvåan i öppet mål. Innan halvleken var slut lyckades Pekka Sihvola reducera för HIFK efter tveksamt arbete i försvarslinjen hos IFK.

I den andra halvleken var det IFK som förde spelet inledningsvis och skapade en del chanser. Men ju närmare slutet matchen led så tog HIFK över mer och mer igen och även dom skapade en hel del chanser som Marc Nordqvist fick göra flertalet bra räddningar på för att freda sitt mål.Matchen slutade alltså 2-1 och nu väntar en ny träningsvecka och sen är det premiär söndag 8 april mot RoPS på bortaplan.

När det gäller Julio Fernandes så hade han en option på sitt kontrakt inledningsvis, men den tiden löpte ut den sista februari och nu gäller hans 2 års-kontrakt.