Publicerad: söndag, 25 mars, 2018 - 18:27Uppdaterad: söndag, 25 mars, 2018 - 20:32
  • Oskarshamns Peiman Eliassi sårade IFK - precis som ifjol. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Marc Nordqvist räddade en straff i den första halvleken. Foto: Hasse Persson-Bru.

Nytt bottennapp av IFK

Fotboll: IFK Mariehamnn förlorade söndagens träningsmatch mot Oskarshamn AIK med 0-2. IFK:s oförmåga att hantera fasta situationer straffade sig ännu en gång.

Mindre dimma och färre mål. Men precis som för ett år sedan så var det Oskarshamns Peiman Eliassi som förstörde IFK:s uppladdning för ligasäsongen och såg till att Oskarshamn, ett lag från sveriges tredje högsta serie, gick segrande ur duellen med två måls mariginal. Den här gången nöjde han sig dock med ett mål och en assist.

IFK hade ett tydligt bollövertag under den första halvleken och tilläts ofta komma fram via kanterna, men hade desto svårare att såra Oskarshamn centralt. Amos Ekhalie hade ett par avslutslägen inne i boxen utan att få till det. Vid en IFK-hörna i slutet av den första halvleken knep istället gästernas målvakt bollen och satte iväg en lång utspark som nådde Eliassi som spurtade mot ett friläge. Dylan Murnane drog omkull honom och fick syna det röda kortet. Straffen som Eliassi själv tog hand om räddades dock av IFK-målvakten Marc Nordqvist som gick åt rätt håll. Lagen gick till pausvila med ställningen 0-0.

I paus kom IFK återigen ut med elva man, en överenskommelse hade gjorts mellan lagen om att fortsätta matchen med jämstarka förhållanden på planen för att få ut mesta möjliga av träningsmatchen. Kanske var det tur för IFK som ändå skulle få det kämpigt i den andra halvleken.

Oskarshamn spelade upp sig samtidigt som IFK dalade och den andra halvleken var betydligt jämnare. I den 58:e minuten var Oskarshamn nära att ta ledningen på en hörna, men avslutet på nick från Sonny Karlsson gick klockrent i ribban. Istället var det Eliassi som hittade nätet i matchens 64:e minut - och det med besked. Från 30 meter dundrade han in en frispark bakom en chanslös Nordqvist i målet.

På stopptid kunde Oskarshamn definitivt avgöra matchen via en omställning. Eliassi serverade Samuel Haglund som kyligt satte 0-2 bakom Nordqvist.

IFK Mariehamns lagkapten Kristian Kojola var synnerligen irriterad efteråt och fördömde den egna insatsen.
- Vi har hela veckan pratat om våra egna fasta situationer och vi kan inte lyckas täcka dem. De kontrar sönder oss. Det här är pinsamt! Det här är verkligen pinsamt!