Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 oktober, 2018 - 15:21Uppdaterad: måndag, 1 oktober, 2018 - 17:33

Äldreomsorgen avvaktar om vaccinering

Äldreomsorgen i de åländska kommunerna avvaktar med beslut kring obligatorisk vaccination av personalen, det visar en rundringning som Ålands Radio har gjort. Som vi berättat tidigare kräver en ny lag om smittsamma sjukdomar att all personal inom ÅHS vaccinerar sig mot bland annat säsongsinfluensan.

Inom kommunerna väljer man dock att avvakta med vaccinering. Servicehuset och omsorgsboendet Rosengård i Finströms kommun är en av få som har valt att följa ÅHS vaccinationskriterier.

Jana Andersson som är föreståndare på Rosengård berättar att boendets företagshälsovård nu gör en sammanställning kring vilka vaccinationer som behövs och för vem. Hemserviceledaren i Lemlands kommun, Sunnanbergs vårdhem i Saltvik, Hammargården i Hammarland och hemserviceledaren i Eckerö kommun meddelar alla att inget beslut i vaccinationsfrågan tagits och att man avvaktar med beslut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »