Publicerad: söndag, 16 juni, 2024 - 21:19Uppdaterad: söndag, 16 juni, 2024 - 22:40

IFK ute ur cupen – KuPS vann med 1-3 på WHA

IFK Mariehamn förlorade med 1-3 mot KuPS på söndagen och är därmed utslagna ur herrarnas Finlands cup i fotboll.

KuPS var det dominanta laget, speciellt under första halvlek. Man tog ledningen genom Jonathan Muzinga i den 20 minuten och han ökade på ledningen till 0-2 en kvart senare. IFK, som roterade ordentligt i startelvan, hade mest fokus på försvaret.

Tio minuter in i andra halvlek gjorde IFK ett kvadrupelbyte och det märktes så småningom i spelet då man åtminstone fick till vissa offensiva möjligheter. Det var dock KuPS som skulle göra matchens följande mål i den 63:e minuten, då Arttu Heinonen slog en frispark som styrdes i eget mål av en IFK-spelare, men Heinonen räknades som målskytt. IFK:s mål kom i den 87:e minuten genom Tehe Olawale och även om man försökte jobba för ytterligare mål så blev så inte fallet. IFK:s tränare Bruno Romão säger efter matchen att KuPS vann rättvist och att IFK försökte agera i slutet, men att det inte räckte till.

– Det kommer dagar som dessa. Det är helt och hållet mitt ansvar och det sade jag till spelarna efter matchen också, säger han.

IFK:s cupdeltagande räckte till sextondelsfinal denna gång och nu får man lägga fullt fokus på ligan, där man i nästa match möter Ekenäs IF på bortaplan på onsdag.